:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Jun 23, 2020   13:25

0

187

Stano: Bez sastanka Beograda i Prištine ove nedelje u Briselu

Portparol EU Peter Stano kaže da će se delegacije Beograda i Prištine naći u Briselu u "odvojenim bilateralnim posetama", ali je i isključio mogućnost nastavka dijaloga o normalizaciji odnosa tokom ove nedelje.

"To se neće dogoditi ove nedelje. Postoje različite spekulacije o tome da se predstavnici Beograda i Prištine sastaju ove nedelje u Briselu što se neće dogoditi", kaže Stano.

Peter Stano je povodom jučerašnjih najava iz Prištine i Beograda o posetama premijera Avdulaha Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića Briselu objasnio da oni dolaze u "odvojene posete", gde će se sastati sa EU zvaničnicima.

U diplomatskim izvorima za T a n j u g  je rečeno da bi predsednik Srbije i tokom petka (26. juna) trebalo da u Briselu razgovara sa najvišim predstavnicima EU institucija.

Kada je reč o nastavku dijaoga Beograda i Prištine, Peter Stano podseća da EU nastavlja svoj pun angažaman na tom polju i kao dokaz toga navodi posete specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčak Prištini i Beogradu.

”Kao rezultat njegovih razgovora možemo da najavimo da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen u julu”, poručio je Stano.

Portparol EU kaže da konkretnog datuma još nema, ali da su se obe strane dogovorile da nastave dijalog i da se trenutno radi na utvrđivanju datuma za to u julu.

Izvor: T a n j u g

EUPeter Stanodijalog BG-PRBrisel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva