:

:

TV Most

clock

Novembar 16, 2022   14:56

0

207

Stano: Nema novih predloga za rešenje krize na severu KiM

Portparol evropske unije Peter Stano rekao je danas da ne postoji nikakav novi predlog za rešenje krize na severu KiM.

Stano je za T a n j u g rekao da je informacija o novom predlogu objavljena u pojedinim medijima još jedna dezinformacija kakvih je proteklih dana, kako je naveo, bilo mnogo.

„Na stolu je predlog o kojem je visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj u ponedeljak govorio na konferenciji za novinare, a razgovori o njemu su u toku. Tako da nema ničeg novog i ono što je rekao u ponedeljak i dalje je aktuelno", rekao je Stano.

Pojedini mediji objavili su danas pozivajući se na diplomatske izvore da je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine glavnom pregovaraču Prištine Besniku Bisljimiju uručio novi predlog za rešenje krize na Severu.

Borelj izjavio je u ponedeljak posle sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu rekao da je predstavio predlog za rešavanje trenutne krize koji je "u suštini njegov" i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Rekao je i da je predlog dobio podršku Berlina i Pariza.

Naveo je da kosovski Srbi moraju da se vrate u institucije, a da Priština mora da pokaže fleksibilnost u vezi sa registarskim tablicama i da radeina dogovoru o formiranju Zajednice srpskih opština bez odlaganja.

Istakao je da 21. novembar ne sme da se dočeka bez dogovora "ili ćemo biti na ivici veoma opasne situacije".

Izvor: T a n j u g

KiMEUStanoBoreljdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva