:

:

TV Most

clock

April 13, 2021   19:52

0

107

Stano poručio kosovskoj vladi: Budite konstruktivni, suzdržite se od akcija koje ometaju dijalog

Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je, povodom najava kosovske vlade o vraćanju mera reciprociteta prema Srbiji, da EU poziva Prištinu i Beograd da se suzdrže od izjava i akcija koje podrivaju put ka normalizaciji odnosa, prenosi Ekonomija onlajn.

Stano je naveo da Evropska unija generalno ne komentariše izjave drugih.

 „Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, Evropska unija poziva obe strane i očekuje od njih da se uzdrže od izjava i postupaka koji štete normalizaciji odnosa između njih i koji ne doprinose uspešnom napretku dijaloga“, rekao je Stano.

On je naglasio da „EU i njene države članice očekuju od novih kosovskih vlasti da se konstruktivno uključe u dijalog sa Srbijom."

„Članice EU očekuju od novih vlasti u Prištini da se konstruktivno angažuju kako bi nastavili sastanke dijaloga uz pomoć EU i iskoristile priliku pred njima da ovaj važan proces uspešno dovedu do kraja", rekao je Stano za Reporteri.

Vraćanje recipročnih mera „protiv Srbije i drugih država u oblastima u kojima postoje jednostrane akcije kojima se krše princip jednakosti i potpisani sporazumi“, juče je najavio portparol kosovske vlade Perparim Krieziu, a o tome je tokom predizborne kampanje pričao i lider Samoopredeljenja i aktuelni kosovski premijer Aljbin Kurti.

Izvor: Kosovo online/Ekonomia online

KiMStanoKurtidijalog Beograda i Prištinemere reciprociteta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva