:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2020   11:27

0

173

Stanojković: Optužnice nisu iznenađenje, ali jeste momenat saopštavanja

Politički analitičar iz Gnjilana Ljubomir Stanojković izjavio je danas da optužnica Specijalnog tužilašta u Hagu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija zbog ratnih zločina nije iznanađenje, ali jeste momenat u kojem je takav akt saopšten.

„To se dogodilo neposredno pred odlazak u Vašington, na nastavak dijaloga Beograda i Prištine od kog se očekivalo nešto od krucijalnog značaja za buduće odnose dveju strana”, rekao je Stanojković za RTV Puls. 

Podseća da su tokom oružanih sukoba na Kosovu zločini činjeni na obe strane, ali da se sada otvara pitanje i odgovornosti albanske strane.

“Kada se to bude izbalansiralo, onda se može pričati o relaksaciji odnosa Srba i Albanaca, odnosno Beograda i Prištine”, kaže Stanojković

Optužnice protiv Tačija i Veseljija imaju snažan politički odjek na Kosovu i sigurno će uticati na stabilnost nove vlade Avdulaha Hotija.

"Međutim, novi kosovski premijer, otkazujući posetu Vašingtonu, napravio je politički manevar kako bi izbegao odgovnost za eventualne krucijalne odluke", smatra Stanojković.

Stanojković, koji je bio i poslanik u Skupštini Kosova 2001.godine, ne očekuje u ovom trenutku neke veće negativne reakcije kosovske javnosti povodom podizanja optužnica protiv Tačija i Veseljija, jer postoje i druge socijalne krize, kao što su funkcionisanje vlade i pandemija koronavirusa.

Izvor: RTV Puls

KiMSpecijalni sud za OVKStanojkovićTačiVeseljioptužnice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva