:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2022   17:51

0

130

Starović: Kurti izneo neistine da smo sa Rusima imali više od 100 vežbi

Ministarstvo odbrane je već uputilo demanti britanskom listu Gardijan na izjavu koju im je dao Aljbin Kurti o tome da je Vojska Srbije lane sa Rusijom imala 104 vojne vežbe, a ja još jednom želim to da demantujem, rekao je danas državni sekretar Ministarstva odbrane Nemanja Starović.

"To je brutalna laž jer podaci pokazuju da je 2021. godine Vojska Srbije održala 21 vojnu vežbu sa stranim partnerima, od čega četiri sa partnerima iz Rusije, a 17 sa državama članicama NATO saveza", rekao je on za T a n j u g.

Dodao je da je ovo samo jedna u nizu laži kojima smo izloženi u poslednje vreme i naveo da se u regionalnim a posebno prištinskim medijima ovih dana šire lažne vesti o navodnom oružju na barikadama koje na prelazima drže Srbi.

Ocenio je da se protest iskazuje na demokratski način i da izražava veliko poštovanje prema Srbima koji 11 dana sprovode mirne i demokratske proteste.

"To je pravi način da se protest iskaže i reaguje na sve pretnje koje dolaze pre svega od Aljbina Kutrija i koje bi morale biti najoštrije osuđene", rekao je on.

Prema njegovim rečima KFOR i Euleks bi trebalo da zaštite one koji su na Kosovu ugroženi a to su trenutno Srbi na severu KiM a ako se to ne desi da je Vojska Srbije spremna da reaguje.

"Moram da podsetim da smo mi predali formalni zahtev za povratak dela oružanih snaga Srbije na Kosovo u skladu sa rezolucijom 1244. Sačekaćemo odgovor i na osnovu njegove formulacije definisaćemo naše dalje korake", rekao je Starović.

Rekao je da je skandalozno što ni porodica ni advokat uhapšenog bivšeg kosovskog policajca Dejana Pantića, pa ni šef misije Euleksa ne znaju gde se on nalazi i ocenio da je reč o kidnapovanju.

Podsetio je da su mediji objavili da se 600 naših sunarodnika Srba na severu Kosova i Metohije nalazi na spiskovima za hapšenje, te zaključio da je to poruka Srbima na severu KiM da tamo nisu poželjni.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KiMRusijaStarovićKurtiDejan Pantić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva