:

:

TV Most

Foto: FB / Nemanja Starović

clock

Mart 17, 2019   10:41

0

212

Starović: Na vlast se ne dolazi sa fantomkama i motornim testerama

Istoričar Nemanja Starović rekao je za RTS da nasilje ne sme biti dopustivo u civilizovanom društvu. Srbija je država u kojoj se na vlast dolazi na izborima i nikako drugačije, ne dolazi se sa fantomkama i motornim testerama u ruci, istakao je Starović.

Nemanja Starović je rekao, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, da su strašne scene bile iz prostorija RTS-a i nasilje koje ne sme biti dopustivo u civilizovanom društvu.
"Kao što reče direktor RTS-a, oni koji su ovo organizovali izgubili su svoj legitimitet pribegavajući nasilju. U domnove miliona naših sugrađana uvukao se svojevrsni nespokoj a Srbija je u prethodnom periodu pokazala demokratski kapacitet jer dokle god su protesti bili mirni, nismo imali ovakve scene", rekao je Starović.

Govoreći šta je sinoć prelomilo, Starović kaže da se radi o jasnoj nameri organizatora.

Prema njegovim rečimna, demonstrane su u njihovoj nasilnoj akciji predvodili lideri opozicije koji su perocenili da protesti zamiru ili se gase i da je potrebno podići lestvicu, a neodogvornim ponašanjem su doprineli opštoj društvenoj nestabilnosti. 

"Srbija jeste demokratsko društvo, država u kojoj se na vlast dolazi na izborima i nikako drugačije, ne dolazi se sa fantomkama i motornim testerama u ruci i možda bi situacija mogla da se razreši na takav način da do vanrednih parlamentarnih izbora dođe", rekao je Starović.

"Ako pogledamo logiku stvari, na protestima koji se održavaju u nekim drugim državama, osnovni zahtev opozicije je da dođe do vanrendih izbora a kod nas su scene nasilja i nemamo zahteve takve vrste", zaključio je Starović. 

Izvor: RTS

RTSdemonstrantifantomke
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva