:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 04, 2023   10:00

0

79

Starović: Sve dok EU nagrađuje Prištinu, Kurti će biti ohrabran da nastavi sa svojim jednostranim destabilizujućim potezima

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbiije Nemanja Starović kaže da je kosovski premijer Aljbin Kurti razrešio Upravljački tim odgovoran za formiranje Zajednice srpskih opština, prema sporazumima iz 2013. i 2015. godine.

Starović je na Tviteru naveo da je potparol EU Peter Stano rekao da se takvim potezom „krši slovo i duh dogovora iz dijaloga”.

“Ali sve dok EU nastavi da nagrađuje Prištinu viznom liberalizacijom i pokretanjem procedura za članstvo u Savetu Evrope, to će biti samo prazna priča i Kurti će biti ohrabren da nastavi sa svojim jednostranim destabilizujućim potezima”, kaže Starović.

Ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići saopštio je juče da je razrešio dužnosti Upravljački tim za izradu Nacrta statuta Zajednice srpskih opština.

"Nakon jučerašnjeg predstavljanja u Briselu Nacrta statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, prema nadležnostima koje su date Upravljačkom timu Briselskim sporazumom iz 2013. i 2015. godine, ovaj tim je sada bez statusa. Dakle, danas, 03. maja 2023. godine, odlučio sam da razrešim dužnosti članove ovog menadžment tima koji čine Danijela Vujičić, Jelena Bolović, Igor Kalamar i Dejan Radojković", rekao je Krasnići.

Izvor: Kosovo Onlajn

Nemanja StarovićUpravljački timZSO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva