:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 16, 2021   15:56

0

18

Status uzbune u Tokiju, slede oštrije mere

Japanska vlada je danas odlučila da poveća nivo upozorenja za Kovid19 u glavnom gradu i tri susedne prefekture, kao i u još jednom području u centralnom Japanu, a čime se omogućava uvođenje oštrijih mera u borbi protiv pandemije.

 

AP prenosi da je vlada odobrila status uzbune za Tokio, susedne prefekture Kanagavu, Saitamu i Čibu i Aići u centralnom Japanu, a ova odluka omogućiće guvernerima da odrede kraće radno vreme za barove i restorane, zajedno sa kaznama za prekršioce i naknadom za one koji to poštuju.

Mere počinju da se primenjuju u ponedeljak i trajaće do 11. maja, kada se završava proslava japanskih praznika tokom Zlatne nedelje.

Agencija navodi da su mnogi slučajevi zaraze u Tokiju povezani sa noćnim životom i restoranima, ali da su po rečima stručnjaka od nedavno nova žarišta i kancelarije, saloni lepote i škole, a da je u gradu od pre četiri dana na snazi stanje pripravnosti zbog rastućeg talasa novih infekcija koje se brzo šire i izazivaju ozbiljnija oboljevanja i kod mlađih osoba.

Guvernerka Tokija Juriko Koike pozvala je sve, osim radnika na prioritetnim poslovima, da obustave putovanja između glavnog grada i susednih prefektura, a najavila je i da su zvaničnici započeli inspekciju restorana kako bi se uverili da se poštuju propisane mere bezbednosti.

Novi rastući talas Kovid 19 izazvao je zabrinutost kod mnogih Japanaca zbog Olimpijskih igara u Tokiju, koje su planirane od 23. jula do 8. avgusta, a juče je jedan od poslanika vladajuće partije rekao da postoji mogućnost da Igre budu otkazane.


 

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?