:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 19, 2023   11:52

0

25

Štefanek: Na Sajmu sporta očekujemo veliki broj posetilaca iz cele Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Davor Štefanek izjavio je da očekuje veliki broj posetilaca na Sajmu sporta i dodao da se nada da će biti oboreni brojni rekordi. Sajam sporta će biti održan od 22. do 24. septembra na Adi Ciganliji od 10 do 18 časova pod sloganom "Sport je radost".

Sajam organizuje Sportski savez Srbije uz podršku Ministarstva sporta.

"Ja sam prezadovoljan zato što održavamo tradiciju. Održali smo simbolično Sajam sporta i u teškim vremenima kada je bila epidemija korone. Ovogodišnji Sajam biće 12. po redu. Tradiciju smo nastavili i ove godine. Očekujemo veliki broj posetilaca, pre svega dece i roditelja. Na Sajam dolaze i naši najbolji sportisti. Očekuje nas jedan sportski vikend, koji će okupiti najbolje sportiste Srbije. Deca dolaze da se upoznaju sa novim sportovima, ali i da vide šta Srbije pruža u ovoj oblasti. Deca će imati mogućnost da se upoznaju sa sportom i sportistima", izjavio je Štefanek za T a n j u g.

Najavio je da je svečano otvaranje Sajma sporta predviđeno za petak u 12 časova.

"Ove godine nas čeka jedan težak zadatak, pošto će Sajam posetiti pet ministara. To znači da su sportisti Srbije pravi brend ove države i pravi ambasadori. U sport se poslednjih godina mnogo ulaže zahvaljujući Vladi Srbije i naravno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Sve smo to mi sportski radnici i sportisti na terenu vratili rezultatima, kao što se i videlo u prethodna dva meseca. Ne možemo da prestanemo da se hvalimo i dičimo našim sportistima. To je zaista raduje, jer je 2023. predolimpijska godina, a tek nas očekuju Olimpijske igre u Parizu 2024. Na OI u Tokiju smo osvojili devet medalja, ali ja se nadam da ćemo u Parizu da premašimo tu cifru. Verujem da ćemo da osvojimo dvocifreni broj medalja u Parizu", naveo je Štefanek.

Izrazio je nadu da će na ovogodišnjem Sajmu sporta biti oboreni brojni rekordi.

"SSS broji 256 članica, a dosta njih je uzelo učešće na ovogodišnjem Sajmu kao i svake godine. Očekujemo posetioce iz cele Srbije, ne samo iz Beograda. Imamo jedan divan program na Sajmu sporta i za najmlađe i za najstarije posetioce. Imaćemo i stručne programe kao što su edukacija trenera i naravno edukacija o dopingu. Imamo potpisan ugovor sa Antidoping agencijom Republike Srbije. Njihovi predstavnici svake godine drže edukacija našim sportistima o dopingu", dodao je Štefanek.

Pozvao je građane iz cele Srbije da posete Sajam sporta.

"Cilj Sajma sporta nije samo da se pokaže sport i šta mi nudimo nego da se mnoge stvari nauče o sportu. Očekujem veliki broj posetilaca, kao i da će vreme da nas posluži. Nadam se da će se deca zabaviti. Verujem da će neka deca ostati u sportu i nadam se da će ovaj Sajam sporta da iznese nove šampione", zaključio je Štefanek.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva