:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2022   19:36

0

24

Stefanović: Bombardovanje izbeglica nije evropska vrednost

Ministar odbrane Nebojša Stefanović kaže da bombardovanje izbeglica nikako nije evopska vrednost te ocenjuje da je neverovatno da bilo ko ćuti o ratnim zločinima i da ćutanje pokušava da predstavi kao vrednosti Evropske unije i nametne ga drugima.

Reagujući na izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, ministar navodi da Srbija duboko veruje da svaki ratni zločinac mora biti procesuiran i da je to u potpunosti u skladu ne samo sa evropskim vrednostima, već da je to normalno u civilizovanom svetu.

Milanović je,naime, danas povodom optužnice srpskog Tužilaštva za ratne zločine protiv četvorice hrvatskih pilota rekao da Srbija uništava samu sebe i direktno krši svoje obaveze iz pristupnog okvira, a na to Stefanović poručuje da "bombardovanje izbeglica ne može da bude normalno ni u jednom delu sveta, bez obzira da li su ga počinili piloti zemlje koja je danas članica Evropske unije".

"Ratni zločin je zločin i ništa vam ne daje pravo na njega, niti vas od njega abolira, bili vi Hrvatska ili bilo koja druga zemlja. I očigledno je da Hrvatska ne želi i ne namerava da se suoči sa zločinima, koje su počinili ljudi iz njenih redova, i to koliko vidim ne samo sa onima u Oluji", naveo je Stefanović.

Kaže i da predsednik Hrvatske u 21. veku "opravdava bombardovanje Srbije u vreme Hitlera i podstiče povampirenje fašističkih ideja što je više nego monstruozno i dovoljno govori samo za sebe".

"Govori da se do danas nisu suočili ni sa činjenicom da će nacistička NDH zauvek ostati poznata ne samo po pokušajima istrebljenja srpskog naroda, već i po koncentracionim logorima za decu, jedinim u Evropi", zaključio je srpski ministar odbrane.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva