:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2019   14:03

0

174

Stefanović: Dobrovoljno vatrogastvo ima budućnost

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom zajedničke pokazne vežbe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz ovog grada, da dobrovoljno vatrogastvo ima budućnost u Srbiji.

Stefanović se zahvalio vatrogascima dobrovoljcima i profesionalcima što su se opredelili za ovu plemenitu profesiju.

"U Zrenjaninu smo od početka godine imali 25 intervencija, u kojima su zajedno učestvovali i profesionalni vatrogasci i članovi dobrovoljnih društava. Dobrovoljna vatrogasna društva u ovom gradu imaju tradiciju dugu više od dve stotine godina, koja i danas imaju više od 2.400 članova, u svakom naseljenom mestu postoji vatrogasni dom i ozbiljan broj vatrogasnih vozila, što grad Zrenjanin čini uzorom", rekao je Stefanović, koji je pohvalio rad Grada Zrenjanina na unapređenju ove oblasti.

Ministar je podsetio i da je novi Zakon o dobrovoljnom vatrogastvu donet upravo u saradnji sa svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Srbiji i da Sektor za vanredne situacije MUP-a radi intenzivno na tome da bi se oživela ova institucija.

"Koristim i ovu priliku da se zahvalim svim vatrogascima i profesionalcima i dobrovoljcima, koji su istinski heroji koji spasavaju živote ljudi. Takođe, istakao bih da će naš sastav Sektora za vanredne situacije do kraja godine imati najveći broj vatrogasaca u poslednjih deset godina. Nastavićemo i sa zanavljanjem vozila za vatrogasce, a ona koja nisu više u eksploataciji u Ministarstvu unutrašnjih poslova doniraćemo upravo dobrovoljnim vatrogasnim društvima, kako bismo ojačali i njihove kapacitete", rekao je Stefanović.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se posebno zahvalio Stefanoviću koji je, kako je rekao, prepoznao značaj dobrovoljno-vatrogasnih društava i koji je najzaslužniji za donošenje Zakona o dobrovoljno-vatrogasnim društvima.

"Dobrovoljni vatrogasci i pripadnici profesionalnih vatrogasaca sjajno sarađuju u našem gradu. Mi se trudimo da održavamo i opremu i naše objekte i tako će sigurno biti u narednom period"“, podsetio je Janjić, dodavši da na teritoriji grada Zrenjanina funkcioniše čak 23 dobrovoljna vatrogasna društva u sastavu Vatrogasnog saveza Grada Zrenjanina.

Ministar Stefanović je uručio i rešenje o unapređenju u čin generala policije Predragu Mariću, načelniku Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Stefanović je danas obišao i Policijsku upravu u Zrenjaninu gde je razgovarao sa policijskim službenicima o njihovim rezultatima u suzbijanju kriminala, ali i unapređenju uslova njihovog rada.

Izvor: Танјуг

Stefanovićvatrogasci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva