:

:

TV Most

clock

Novembar 29, 2020   10:30

0

42

Stefanović: Hoćemo da vojska bude potpuni garant stabilnosti

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da Vlada Srbije želi da sve što je u sastavu Vojske Srbije bude moderno, potpuno adekvatno prema planovima Generalštaba, da može da odgovori na svaku potencijalnu pretnju i da Vojska Srbije zaista bude potpuni garant stabilnosti.

On je za televiziju Pink rekao da predsednik Aleksandar Vučić izuzetno dobro razume potrebu da se vojska modernizuje i da Vojska Srbije ima podršku i svog predsednika, ali i Vlade Srbije i istakao da je poruka koju je predsednik poslao juče iz Niša da će plate u vojsci biti povećane jeste jedna izuzetno pozitivna poruka koja jako puno znači.

Stefanović je kazao da je vojska sistem kojem je stalno potrebno više modernizacije, da će se još više ulagati i dodao da su dve nove stvari uvedene uvojsku - pomenuti ruski tenk i oklopno vozilo za izviđačke potrebe BRDM 2MS.

Prema njegovim rečima, novi tenkovi T-72 značajno su modernizovani i sada njihov oklop omogućava mnogo bolju zaštitu posade i tenka.

Kako je rekao, Vojska Srbije mora da bude čvrsta i da će se u tom pravcu i nastaviti.

Modernizacija vazduhoplovstva je takođe u toku, rekao je Stefanović.

"Mi se trudimo da ono što je perspektivno i što možemo da koristimo u budućnosti modernizujemo i nabavkom novih sistema tamo gde je moguće", rekao je ministar.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva