:

:

TV Most

clock

Januar 05, 2021   12:53

0

164

Stefanović: Hoćemo stručnu raspravu o redovnom služenju vojnog roka

Ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je da je tema redovnog služenja vojnog roka važna za našu zemlju i da je namera države da se o njoj raspravlja zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i da, naravno, građani Srbije daju svoje mišljenje.

Ministar Stefanović je rekao da je Vojska garant stabilnosti i sigurnosti naše zemlje i što je Vojska Srbije jača, to je jača i Srbija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Mi hoćemo da pokažemo apsolutno poštovanje prema našim vojnicima, podoficirima i oficirima, prema njihovom danonoćnom angažovanju na čuvanju naše zemlje i njenog neba. Hoćemo da pokažemo i koliko cenimo njihovu profesiju i koliko ih naš narod podržava", poručio je ministar odbrane. 

On je istakao da baš zato i predsednik Vučić i Vlada i Ministarstvo čine sve kako bi vojnik bio i dobro opremljen i plaćen i osetio da ima podršku svoje države.

Prema njegovim rečima, redovno služenje vojnog roka podiglo je dosta bure u javnosti i dosta ljudi polemiše o tome.

"Ali mi smatramo da treba da se povede stručna rasprava. Lično podržavam ovu ideju, jer smatram da će na takav način i naša vojska biti jača i efikasnija. Tu je važno razdvojiti profesionalne vojnike, čiji broj ne da se neće smanjivati već naprotiv nameravamo da ga povećamo, i redovno služenje vojnog roka, gde će mladi imati priliku da na ovaj način svojoj otadžbini pruže podršku i pokažu da mogu da budu njeni vojnici", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, time radimo aktivno na stvaranju rezervnog sastava. 

Stefanović je podsetio da se rezervni sastav može stvoriti samo iz redovnog služenja vojnog roka i da je to ono što nam nedostaje u prethodnih deset godina.

"Ono što jeste važno da takva odluka nije doneta, jer mi hoćemo da o tome raspravljamo zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i hoćemo da o tome i građani Srbije kroz Narodnu skupštinu daju svoje mišljenje", rekao je Stefanović.

Izvor: RTS

StefanovićVojska Srbijevojni rok
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva