Stefanović i Harčenko o policijskoj saradnji, Interpolu

:

:

TV Most

Foto: mup.gov.rs

clock

Septembar 06, 2019   15:06

0

69

Stefanović i Harčenko o policijskoj saradnji, Interpolu

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o saradnji dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslova.

 

Oni su ocenili da je dosadašnja policijska saradnja odlična, ali i razgovarali o njenom daljem unapređenju kroz konkretne aktivnosti u cilju edukacije policijskih službenika u oblasti borbe protiv pranja novca i finansijskih istraga, obezbeđenja važnih ličnosti i objekata, kao i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, saopštio je MUP.

Stefanović je i na današnjem sastanku izneo argumente Srbije protiv ponovnog zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu i naglasio da od održavanja prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev već odbijen, nije došlo ni do kakvih promena koje bi dovele do odstupanja od tadašnje odluke.

Stefanović je takođe ukazao da bi posledice eventualnog prijema takozvanog Kosova bile nesagledive, počev od mogućnosti ozbiljnih zloupotreba baze podataka Interpola koje bi mogle dospeti u ruke kriminalaca i terorista.

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da dve zemlje spaja tradicionalno prijateljstvo i da Ruska Federacija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, kao i da njen stav po pitanju poštovanja međunarodnog prava ostaje nepromenjen.

Izvor: T a n j u g

Bocan-HarčenkoStefanovićMUPInterpol
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva