:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2021   14:42

0

172

Stefanović i Injec: Neophodno intenziviranje saradnje

Ministri odbrane Srbije i Crne Gore Nebojša Stefanović i Olivera Injac složili su se danas da je neophodno intenziviranje saradnje u oblasti odbrane, posebno imajući u vidu tradicionalne veze između Srbije i Crne Gore, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Njih dvoje razgovarali su putem video linka i tom prilikom Stefanović je istakao da je saradnja sa zemljama regiona jedan od prioriteta Vlade Srbije i istakao opredeljenje Ministarstva za kvalitativno i kvantitativno unapređenje saradnje u oblasti odbrane sa Crnom Gorom u obostranom interesu, kako na bilateralnom nivou, tako i u regionalnim formatima saradnje.

Stefanović je dodao i da je spoljnopolitički cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji, a samim tim, rekao je, prioritet Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je angažovanje u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike Evropske unije.

Crnogorska ministarka Injac naglasila je da je Crna Gora pored toga što je članica NATO, spremna da razvija saradnju sa susednim zemljama koje nisu članice Alijanse.

Istovremeno, ona se zahvalila Vladi Srbije na donaciji vakcina protiv virusa Kovid-19.

Izvor: Танјуг

StefanovićInjecvojna saradnjaSrbijaCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva