:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 16, 2020   14:24

0

210

Stefanović i Pikap o daljoj saradnji MUP-a i UNDP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa stalnom predstavnicom Programa UN za razvoj (UNDP) Fransis Pikap o daljoj saradnji u oblasti borbe protiv nasilja u porodici i borbe protiv zloupotrebe lakog i malokalibarskog naoružanja.

Stefanović i Pikap su se saglasili da se nastave zajedničke aktivnosti na podizanju kapaciteta MUP-a u borbi protiv nasilja u porodici, unapređenju kapaciteta za čuvanje dokaznih materijala, istraga kriminalnih aktivnosti i mesta zločina uz upotrebu vatrenog oružja, kao i balističkih laboratorija.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Pikap je istakla da je MUP Srbije jedina institucija u regionu koja je sa velikom pažnjom pristupila rešavanju problema nasilja u porodici i uništenja lakog i malokalibarskog oružja.

Stefanović ju je upoznao da je, osim obuke koju je na Kriminalističko-policijskom univerzitetu već prošlo 1.350 policijskih službenika, njih oko 400 do sada prošlo i obuku za postupanje po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici u okviru projekta UN-a Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji.

On je ukazao na posvećenost MUP-a i Srbije borbi protiv nasilja u porodici, kao i ispunjavanju obaveza iz Mape puta za kontrolu lakog i malokalibarskog naoružanja.

Stalna predstavnica UNDP-a i Stefanović razmotrili su i dalju saradnju u projektima čiji je cilj unapređenje standarda, opreme i procedura u skladu sa Mapom puta.

Izvor: Танјуг

StefanovićPikapMUPUNDP
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva