:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 15, 2019   12:13

0

186

Stefanović i Pinter o borbi protiv kriminala

Odnosi Srbije i Mađarske na polju saradnje ministara policije harmonični su i zajedno radimo na polju migracija i suzbijanja kriminala, rekao je ministar policije Mađarske Šandor Pinter u Subotici, gde se održava zajednička sednica vlada dveju zemalja.

Šandor Pinter je, povodom gužvi na graničnim prelazima, rekao da je Evropska unija nedavno odobrila noviji sporazum o graničnoj kontroli.

"Oni granični prelazi koji nisu bili stalni, sada će biti. Formiraćemo radnu grupu koja će ustanoviti kako bismo mogli da ubrzamo putnički i teretni saobraćaj. Moram da napomenem da brzina ne sme ići na teret sigurnosti", rekao je Pinter.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ponovio je da će dve zemlje raditi na tome da bude umanjena dužina čekanja na graničnim prelazima, pogotovo u letnjoj sezoni, ali da je bezbednost građana Srbije i Mađarske prioritet.

S tim u vezi, on je pohvalio izuzetnu saradnju s mađarskom policijom u suzbijanju organizovanog kriminala.

"Zajedničkim radom da obezbedimo maksimalnu bezbednost građana obe zemlje, a istovremeno sprečimo šverc bilo koje robe. Zahvalio bih donacijama mađarske policije policiji u Srbiji, jer je to pomoglo da Srbija još brže odgovara na ilegalne migracije i šverc robe", rekao je Stefanović.

Naglasio je da je saradnja policije dve zemlje poslednjih godinu dana u suzbijanju organizovanog kriminala bila na izuzetnom nivou, pogotovo u suzbijanju organizovanog kriminala.

Izvor: RTS

Nebojša StefanovićŠandor Pinter
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva