:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

April 04, 2019   18:07

0

272

Stefanović i Vulin na obeležavanju Dana policije RS

Centralnoj svečanosti obeležavanja Dana policije RS u Banjaluci, pored najviših zvaničnika RS, prisustvovali su ministri odbrane i unutrašnjih poslova u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, kojem je tom prilikom uručen i Zlatni znak policije za izuzetan doprinos i saradnju.

Stefanović je rekao da "nema jake Srbije bez jake Republike Srpske (RS), i obrnuto", dok je Vulin naglasio da "dokle god predsednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju, RS može da bude spokojna i mirna". 

Stefanović je rekao da je Zlatni znak policije jedno od najznačajnijih priznanja koje je dobio.

"Drago mi je što sam u bratskoj Republici Srpskoj i što mogu da vidim da bliski prijateljski odnosi dva MUP-a mogu biti i jači", naglasio je Stefanović.

On je rekao da Republika Srpska ima savremenu, opremljenu i snažnu policiju koja može da zaštiti svakog građanina Srpske, ocenivši da policija predstavlja "možda jedno od najboljih ogledala odnosa Srbije i RS". 

Stefanović je dodao da saradnja mora da se nastaviti jer su Srbi "ma s koje strane Drine živeli, upućeni jedni na druge".

"Ne postoji niko u ovom regionu, ali i šire, ko nam može biti važniji", naglasio je Stefanović, ističući da se mora čuvati stabilnost regiona, prenosi bosanski sajt TV1.

Kako se dodaje u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije, Stefanović je rekao da policije Srbije i Srpske rade zajedno zato što to od traže njihovi građani i kako bi se građanima pružila bolja bezbednost. 

Čestitajući praznik policajcima RS, on je ukazao na to koliko je policijski posao stresan, kao i da često u javnosti nema razumevanja za sve ono što policajci žrtvuju za svoj posao, jer nikad ne znaju šta ih na poslu čeka. 

On je poželeo kolegama iz RS da u budućem radu nailaze na što manje problema i izazova i da iz njih izađu kao pobednici.

Njegov kolega u Vladi Srbije, ministar odbrane Aleksandar Vulin upozorio je da "tamo gde Srbi nemaju svog policajca, tamo gde nemaju svog sudiju, tamo gde ne donose svoje zakone, tamo gde ne govore svojim imenom, tamo za njih nema ni mira ni sigurnosti ni pravde". 

"Zato je policija toliko važna, zato je važno da Republika Srpska bude sigurna i jaka", poručio je Vulin.

Čestitajući praznik ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču i svim pripadnicima MUP-a RS, on im je poželeo da nastave da vode računa o svim građanima RS u miru, redu, sigurnosti, da se više nikad ne ponove teroristički napadi, a da oni budu tu kao sigurnost svojoj zemlji i svom narodu.

Vulin je naglasio da, dokle god predsednik Aleksandar Vučić vodi snažnu, stabilnu, ekonomski, vojnički i diplomatski jaku Srbiju, RS može da bude spokojna i mirna "jer će Srbija biti tu da pomogne, sačuva, unapredi, da ojača". 

"Dokle god Srbija bude stabilna i mirna dotle će Republika Srpska moći da bude sigurna u svoju budućnost i budućnost svoje dece", poručio je Vulin.

On je naglasio da svi Srbi, gde god da žive, treba da znaju da se odluke u Beogradu uvek donose tako što se misli i vodi računa o svim Srbima. 

"Svi moramo da znamo i razumemo da svi moramo da govorimo jednim glasom, da moramo da imamo jednu i jedinstvenu politiku bez obzira na to gde živimo jer to je jedini način da budemo sačuvani i da rešimo srpsko nacionalno pitanje. Samo jedinstveni, složni, samo sa jednim glasom, samo sa jednog mesta", istakao je ministar odbrane.

Vulin i Stefanović su prisustvovali i parastosu stradalim pripadnicima MUP Republike Srpske i polaganju venaca kod Centralnog spomen obeležja, a zatim i Centralnoj svečanosti u Centru za obuku u Zalužanima, gde je izvedena pokazna vežba pripadnika SAJ i prikazan tehničko-taktički zbor naoružanja i opreme. 

Obeležavanju Dana policije Republike Srpske prisustvovali su i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, koji su u svojim obraćanjima istakli da je policija jedna od institucija kojoj građani najviše veruju.

Oni su ukazali i na važnost opremanja i ulaganja u policijske snage u budućnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Obeležavanju Dana policije RS prisustvovali su i načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba general-major Želimir Glišović i načelnik Uprave vojne policije brigadni general Rajko Milovanović.

Izvor: T a n j u g

Republika SrpskaDan policijeVulinStefanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva