:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Decembar 25, 2021   21:56

0

117

Stefanović: Kornet donosi nove sposobnosti Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će protivoklopne rakete „Kornet“, koje su u četvrtak isporučene iz Ruske Federacije, biti montirane na srpsko borbeno oklopno vozilo „Miloš“ i druge oklopne transportere, čime će Vojska Srbije steći nove sposobnosti.

Protivoklopne rakete „Kornet“, kao što je i dogovoreno tokom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u novembru u Sočiju, stigle su u Srbiju pre Nove godine.

Predstavljaju jedan od najsavremenijih vođenih sistema naoružanja, dometa od osam kilometara, koji će dodatno osnažiti srpsku vojsku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

''''Videćete ih uskoro u našim jedinicama, koje je Generalštab opredelio. Najvećim delom biće montirane na naša vozila, pre svega na „Miloš“, ali i na neke druge oklopne transportere, čime će faktički dati novu sposobnost Vojsci i čime će naši vojnici biti još efikasniji u odbrani zemlje“, rekao je ministar Stefanović za televiziju Pink.

Kako je objasnio, „ne postoji nijedan tenk, niti oklopno vozilo koje bi moglo da nam zapreti, a da mi sa ovakvim sistemom ne možemo da uzvratimo, više nego adekvatno“.

Izvor: Танјуг

StefanovićKornetVojska SrbijeMinistarstvo odbrane
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva