:

:

TV Most

clock

Mart 16, 2019   21:20

0

43

Stefanović: Krivične i prekršajne prijave za upad u RTS

Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je da će svako ko se poslužio nasiljem prilikom upada demonstranta u RTS odgovarati pred zakonom prekršajno i krivično.

Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je da će svako ko se poslužio nasiljem prilikom upada demonstranta u RTS odgovarati pred zakonom prekršajno i krivično.

Stefanović je na vanrednoj konfrenciji za novinare rekao da je tenedencija opadanja broja demonstranata iz nedelje u nedelju izazvao veliku nervozu kod lidera Saveza za Srbiju, navodeći da da se na današnjem protestu okupilo oko 1.400 ljudi.

Kako je istakao, takva vrsta okupljanja koja prerasta u nasilje bila je jedina stvar koju je vlast u našoj zemlji molila da se ne dogodi.

"Svako okupljanje je dozovoljeno, ali ovakvo uz demoliranje imovine, pretnje novinarima, zastrašivanje, lomljenje. Nasilje i napad za novinare je nešto što u našoj zemlji ne sme da se dogodi", naglasio je ministar.

"Država će na ovo morati da odgovori. Svako ko je bio u zgradi RTS-a protivzakonito, činio nasilje, pretio ili na drugi način kršio zakon, odgovaraće krivično i prekršajno". poručio je Stefanović.

"Ovi ljudi koji se diče 'makedonskim scenarijom' i kažu da je baš divno što je neko osuđen na 18 godina zatvora što je dozvolio da neko upada u Sobranje, sada čine to upadom u RTS, pozivaju ljude na nasilje, pozivaju na kršenje zakona i nastavak nasilja prema novinarima RTS-a", rekao je Stefanović.

Kako je naveo, policija je upozoravala ranije na nasilje na ženama – napad na žene ispred drugih televizija, različite pozive na nasilje u parlamentu, verbalne pozive na vešanje, streljanje i linč svake vrste.

"Nažalost, nisu stali sa tim i to se prelilo u nasilje i demoliranje RTS-a", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, kada nema argumenata i političkog programa i nema podrške naroda, pribegava se nasilju.

Stefanović je apelovao na demonstrante koji su u i ispred zgrade RTS-a da se raziđu.

"Ovo šalje veoma lošu sliku. Koristim priliku da pozovem sve ljude, posebno one koje su ušli u zgradu RTS-a da se mirno raziđu i prekinu sa svakim nasiljem i kršenjem zakona, jer to apsloutno nije dobro", rekao je Stefanović.

"Imali smo situaciju kada je (Dragan) Đilas sarađivao sa RTS-om i zarađivao velike pare od RTS-a, a tada je RTS očigledno bio veoma dobar", naveo je Stefanović.

Kako je dodao, večeras RTS nije dobar ni Đilasu ni Bošku Obradoviću, Vuku Jeremiću ni bilo kom lideru Saveza za Srbiju kao ni onima koji su upali u RTS da prete novinarima i da izazivaju nasilje.

Stefanović je još jednom pozvao demonstrante da napuste RTS kako bi se povratio javni red i mir i, pre svega, zaštitili novinari RTS-a.

"Policija i MUP će se potruditi da zaštite svakog novinara RTS-a. To je nešto što država mora hitno da uspostavi", zaključio je ministar.

Izvor: Танјуг, RTS

StefnovićRTSupad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva