:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Maj 23, 2021   18:21

0

143

Stefanović o boljem standardu pripadnika Ministarstva odbrane i VS

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će država nastaviti da radi na poboljšanju standarda i stvaranju što kvalitetnijih uslova života svih pripadnika Ministarstva i Vojske Srbije i njihovih porodica.

To su iskrene patriote, koje nadasve vole svoju zemlju i zato ćemo raditi na tome da im unapredimo uslove života, rekao je Stefanović u
Nišu prilikom primopredaje borbenih oklopnih vozila iz donacije Ruske Federacije na pitanja novinara šta pripadnike sistema odbrane očekuje u pogledu ulaganja.

"Potrudili smo se, pre svega, da povećamo plate i o tome sam razgovarao s predsednikom Vučićem kada sam postao ministar odbrane. Ta povećanja bila su ključni faktor za poboljšanje standarda naših pripadnika, ali ćemo i u narednom periodu uraditi sve da ti ljudi žive što kvalitetnije i bolje, i ne samo u smislu plata, nego i svih drugih primanja koja imaju u Ministarstvu odbrane i VS", rekao je ministar.

Stefanović je podsetio i na projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

"Pre nekoliko dana obišao sam i 90 novih podoficira, od kojih je najveći deo došao iz civilnog života, a koji su završili naš kurs. Oni će uskoro biti raspoređeni u jedinice našeg RV i PVO i to je 90 novih ljudi, koje RV i PVO dobija u jednom danu, što se nije desilo dve decenije", rekao je Stefanović i naveo da je u toku konkurs za još 102 kandidata, koji se završava krajem maja.

Ministar je još jednom pozvao sve pripadnike sistema odbrane, kao i građane Srbije, da se vakcinišu. Kako je rekao, vakcinacija već daje rezultate u suzbijanju epidemije i otuda je važno da budemo odgovorni prema sebi, svojim porodicama, kolegama i našoj Srbiji.

Izvor: T a n j u g

Nebojša StefanovićVojska SrbijeMinistarstvo odbrane
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva