:

:

TV Most

clock

Mart 11, 2021   14:17

0

160

Stefanović obišao preduzeće "Kosmos" u Banjaluci

Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio je danas, u okviru dvodnevne posete Republici Srpskoj, preduzeće za remont radarskih, raketnih i računarskih sistema "Kosmos" u Banjaluci i sa rukovodstvom razgovarao o aktuelnim projektima i dosadašnjoj saradnji.

Stefanović je ocenio saradnju kao dobru i naveo da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na sastanku su razmatrani mogući budući modaliteti saradnje koji bi, kako je Stefanović ocenio, bili od značaja za nastavak opremanja Vojske Srbije, te za dalji razvoj tog preduzeća.

Stefanović se sastao i sa delegacijom Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske, koje je resorno ministarstvo za to banjalučko preduzeće, a ministar Petar Ðokić je istakao da je saradnja koju to preduzeće ostvaruje sa Srbijom od velikog značaja za njegovo funkcionisanje i razvoj.

On je zahvalio Stefanoviću na poseti, kao i na iskazanoj spremnosti za produbljivanje saradnje.

Direktor "Kosmosa" Dušan Vještica podsetio je da između 40 i 50 odsto prihoda preduzeće ostvaruje kroz saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije.

Izvor: Танјуг

StefanovićKosmosBanjaluka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva