:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2021   14:46

0

155

Stefanović obišao vojnu kovid bolnicu "Karaburma"

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas vojnu kovid bolnicu "Karaburma" gde se leči 84 pacijenata sa teškim simptomima kovid infekcije.

Stefanović je razgovarao sa komandantom vojne bolnice Karaburma pukovnikom dr Ivom Udovičićem i zaposlenima o uslovima njihovog rada i njihovom daljem unapređenju ističući da su energija i srčanost lekara, medicinskih sestara i ostalih zaposlenih u borbi za zdravlje svakog pacijenta "za svako divljenje i poštovanje".

U saopštenju ministarstva navodi se da je Stefanović zahvalio pripadnicima vojnog zdravstva koji su angažovani u toj bolnici na neumornom i požrtvovanom radu i još jednom pozvao građane da se vakcinišu.

Kroz vojnu bolnicu Karaburma prošlo je više od 1.900 kovid pacijenata, a u toj ustanovi zbrinjavaju se oboleli sa najtežim simptomima.

Stefanović je prethodno obišao i patrolu vojne policije zadužene za bezbednost vojne bolnice Karaburma u kojoj su bili komandir stariji vodnik prve klase Aleksandar Ignjatović, vođa smene stariji vodnik prve klase Momir Jocović i mlađi vodnik Branko Pešić.

Ministar im je doneo toplu kafu, a pripadnicima Petog bataljona Vojne policije zahvalio je što su 24 sata na terenu bez obzira na vremenske uslove i što brinu o bezbednosti lekara, medicinskog osoblja i pacijenata.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva