:

:

TV Most

clock

Januar 06, 2019   8:25

0

80

Stefanović: Od opozicije osim uvreda nismo ništa čuli

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i visoki zvaničnik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da ne može sa sigurnošću da kaže da li će ove godine biti izbora i ocenio da opozicija traži izbore, ali u stvari beži od njih, jer nema nikakav program koji bi bio alternativa vlasti.

"U najmanju ruku imamo jednu neobičnu situaciju. Opozicija , koja je do pre samo šest godina bila vlast i već imala priliku da pokaže šta zna - počev od toga da je zatvorila hiljade preduzeća i ostavila 400.000 ljudi bez posla, oslabila dinar, dozvolila da toliko zemalja prizna nezavisnost tzv. države Kosovo - hoće da se vrati na vlast... Pričaju da hoće na izbore sve dok ne pomenete izbore. Čim ih pomenete, ođednom se predomisle", rekao je Stefanović u intervjuu za praznični, božićni broj "Kurira".

Podsetivši da opozicija sada organizuje proteste, on je ocenio da ona nema nikakav program koji bi bio alternativa vlasti i dokaz da bi nešto bolje radila.

"Od njih, osim "Vučiću, pederu" i ostalih uvreda, dosad nismo čuli ništa, ni šta bi bio novi program, niti najmanju ideju kako da građani Srbije žive bolje", rekao je Stefanović.

"Mi od izbora ne bežimo, vredno radimo i uvek smo spremni da proverimo volju naroda", istakao je Stefanović.

Na pitanje da li iza protesta u Beogradu i Banjaluci stoje strane službe, kako tvrdi srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je rekao da Britanci tim protestima ruše njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on je rekao da za to nema nikakve indicije.

Stefanović je istakao da je politika Srbije da se ne meša u unutrašnje stvari bilo koje susedne zemlje ili entiteta, a za proteste u Beogradu rekao je da "iza njih stoje Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović".

U intervjuu za "Kurir" ministar je ukazao i na značaj predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

"Putinov dolazak je veoma i ovo je 15. susret predsednika Vučića s predsednikom Putinom, što je jasna indikator da su naši međusobni odnosi u uzlaznom trendu. Mi želimo najbolje moguće odnose s Rusijom, ali isto tako intenzivno radimo na pristupanju EU", rekao je Stefanović.

On je istakao da put Srbije ka EU nije "posut šećerom", da je težak i da je ona često suočena s nepravdama.

"Kada pitate ljude o društvenim vrednostima i kvalitetu života, u kojoj bi zemlji želeli da žive, da rade i primaju platu, najveći broj će izabrati zemlje zapadne Evrope... Zato mi želimo da usaglašavamo zakonodavstvo sa EU... ne mogu da vam se sviđaju Nemačka i standard u njoj, a da vam se ne sviđaju nemački zakoni", rekao je Stefanović.

Izvor: Taнјуг

Stefanovićopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva