:

:

TV Most

Foto: Vlada Srbije

clock

Septembar 20, 2021   14:10

0

136

Stefanović sa ambasadorom UAE: Izuzetni odnosi dve zemlje

Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarakom Saidom Buršaidom al Daherijem o saradnji dve zemlje, pri čemu je konstatovan uzlazni trend, posebno u oblasti vojnoekonomske, vojnotehničke i vojno-vojne saradnje.

Tokom razgovora je poručeno da su sveukupni odnosi Srbije i UAE na izuzetnom nivou, zahvaljujući prijateljskim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i krunskog princa i zamenika vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE šeika generala Mohameda bin Zajeda al Nahjana.

Naglašeno je da postoji mogućnost, kao i zainteresovanost dve strane za razvoj saradnje i u drugim oblastima, poput vojnomedicinske, vojnoobrazovne i u oblasti sajber odbrane, navodi se u saopštenju.

Stefanović je još jednom zahvalio na humanitarnoj pomoći u medicinskoj opremi koju su UAE uputile građanima Srbije u borbi protiv kovida.

Podsetio je i na značaj fabrike vakcina "Sinofarm" čija je izgradnja nedavno počela u Zemunu, a koju Srbija gradi u partnerstvu sa Kinom i Emiratima.

Izvor: Танјуг

StefanovićUAEvojna saradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva