:

:

TV Most

Foto: MUP Srbije

clock

April 29, 2019   20:23

0

179

Stefanović sa britanskim ministrima o unapređenju saradnje

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Londonu sa britanskim ministrom za bezbednost i ekonomski kriminal Benom Volasom, kao i sa ministrom za Evropu i Ameriku Alanom Dankanom. Sa njima je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje, pre svega u oblasti unutrašnjih poslova, kao i o dosadašnjem napretku naše zemlje u oblasti evropskih integracija.

Jedna od ključnih tema sastanka ministara Nebojše Stefanovića i Bena Volasa bila je borba protiv terorizma i mogućnost za unapređenje saradnje policija dve zemlje u ovoj oblasti.

Stefanović je upoznao britanskog kolegu sa merama koje je Srbija do sada preduzela prema našim državljanima koji su učestvovali u sukobima na stranim ratištima.

Naglasio je da je, između ostalog, zbog učešća u sukobima u Siriji sedmoro naših državljana pravosnažno osuđeno na ukupno 69 godina zatvora.

Stefanović je upoznao Volasa i šta je do sada urađeno po pitanju borbe protiv finansijskog kriminala i istakao da su uloženi ogromni napori kako bi se otklonili svi tehnički nedostatci i poboljšala efikasnost u sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Imajući u vidu napredak koji je ostvaren u ovoj oblasti, ministar Stefanović je rekao da očekuje uskoro povlačenje Srbije sa sive liste FATF-a.

Ministri Stefanović i Volas razgovarali su i o unapređenju saradnje dve policije u borbi protiv organizovanog i finansijskog kriminala, a u cilju veće bezbednosti građana dveju zemalja.

Nebojša Stefanović je sa ministrom Alanom Dankanom razgovarao o dosadašnjem evropskom putu Srbije i napretku koji je ostvaren u okviru pregovaračkog Poglavlja 24 – pravda, sloboda i bezbednost.

Takođe, ministri Stefanović i Dankan razgovarali su i o unapređenju ekonomskih odnosa Srbije i Velike Britanije, kao i eventualnom dolasku britanskih investitora u našu zemlju.

Tokom današnje posete Londonu potpredsednik srpske Vlade sastao se i sa Medlin Alesandri koja je, u kabinetu premijerke Tereze Mej, zadužena za pitanja nacionalne bezbednosti.

StefanovićDankanVolaspolicijaVelika BritanijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva