:

:

TV Most

clock

April 11, 2019   14:42

0

231

Stefanović: Sa Česima lomimo kičmu organizovanom kriminalu

Međunarodna saradnja MUP-a, posebno sa Češkom, doprinosi bezbednosti državne granice, građana, padu stope kriminaliteta ali i tome da se slomi kičma organizovanom kriminalu i uhapse kriminalne glavešine, izjavio je danas ministar unutrašnji poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, posle sastanka sa češkim kolegom Janom Hamačekom, rekao novinarima da je policiji cilj da prikupi što više podataka o onima koji stoje iza organizovanog kriminala i onih koji mogu da dovedu do "najkrupnijih" u tom lancu.

"Akcije naše policije na terenu i umrežavanja kriminalističke policije dovele su do pada stope kriminaliteta i broja teških krivičnih dela u Srbiji", rekao je on, ističući da policija kroz saradnju stvara i uslove da nijedan kriminalac ne može da se oseća bezbedno nigde u Evropi.

Stefanović je najavio saradnju MUP-a sa češkim roniocima koji su među najboljim u Evropi, što će, kako je naveo, imati veliki značaj i pri otklanjanju podvodnih mina.

Češka će, kako je dodao, povećati kontigent policajaca, koji zajedno sa srpskim čuvaju državnu granicu, na 20 u jednom turnusu.

Ulaganjem u graničnu policiju država želi da ima ljude koji potpuno vladaju graničnim prostorom i izazovima koji do sada nisu bili karakteristični za Evropu.

Prema Stefanovićevim rečima, ta saradnja pomaže da granice budu zaštićene od ilegalnih migracija, organizovanog kriminala i u najgorem slučaju terorizma.

Hamaček je rekao da je saradnjom sa srpskom policijom zatvorena zapadnobalkanska migrantska trasa i da je cilj da se ona ponovo ne otvori.

Stefanović je podsetio na odličnu saradnju policija dve zemlje, i da je jedan od poslednjih rezultata hapšenje Čabe Dera u Pragu koga je mesecima tražila srpska policija.

Izvor: Танјуг

Stefanovićkriminal
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva