:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 23, 2021   13:32

0

27

Stefanović sa ministrom odbrane Kipra i UAE o strateškoj saradnji na sajmu u Abu Dabiju

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas s ministrom odbrane Kipra Haralambosom Petridesom i komandantom Nacionalne garde Kipra Dimokritosom Zervakisom, na sajmu naoružanja "IDEX 2021" u Abu Dabiju.

Stefanović izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa kiparskim kolegom i istakao bliske odnose dve zemlje, saopšteno je iz Ministarstva.

On je govorio i o nastavku saradnje u oblasti vojne industrije, kao i o zajedničkoj obuci i vežbama Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Kipra.

Ministar Petrides istakao je da Kipar kao članica EU podržava Srbiju u zaštiti međunarodnog prava i dodao da Kipar podržava i posvećen je održavanju stabilnosti u regionu i sprovođenju rezolucija UN.

Petrides je govorio o kvalitetu, efikasnosti i pouzdanosti isporučenih sistema naoružanja i vojne opreme fabrika Odbrambene industrije Srbije i "Jugoimport-SDPR", kao i o visokom nivou obučenosti svojih jedinica u rukovanju tim sistemima.

Stefanović pozvao je ministra Petridesa da u narednom periodu poseti Srbiju, dodaje se u saopštenju.

Sa ministrom odbrane UAE o strateškoj saradnji

Stefanović se sastao sa državnim ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Ahmedom al Bovardi al Falasijem, sa kojim je razgovarao o daljoj strateškoj saradnji dve zemlje u oblasti odbrane.

Stefanović je istakao da su dve zemlje zahvaljujući bliskosti predsednika Aleksandra Vučića i šeika Mohameda bin Zajeda uspostavile najbliže moguće strateške odnose i odnose u oblasti odbrane.

"Za nas je važno da nastavimo treninge naših specijalnih snaga i saradnju u našoj odbrambenoj industriji jer imamo započete zajedničke projekte, a imali smo priliku da razgovaramo o novim projektima", naveo je ministar odbrane.

Istakao je da je Srbiji važno da ta zajednička saradnja dovede do rezultata koji će pomoći da napreduju i srpska odbrambena industrija i sveopšta vojna saradnja.

Stefanovića je kazao i da je sa ministrom Bovardijem razgovarao o njegovoj mogućoj poseti Srbiji, kao i o mogućnostima da tom prilikom budu održane zajedničke vežbe, na kojima bi dve vojske prikazale svoje mogućnosti.

Takođe, Stefanović kaže da bi ta poseta mogla da se iskoristi i da se ministar Bovardi upozna sa mogućnostima srpskog odbrambenog kompleksa detaljnije, kao i da se nastave zajednički projekti koje su započeti.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?