:

:

TV Most

clock

Decembar 16, 2019   17:29

0

173

Stefanović: Saobraćajna kultura u Srbiji na nedovoljno visokom nivou

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je zahvaljujući pojačanom radu saobraćajne policije i u ovoj godini smanjen broj nastradalih na putevima, ali da čitavo društvo mora još mnogo da radi na povećanju svesti vozača, što pokazuju i rezultati akcije TISPOL.

Nebojša Stefanović je rekao da je ministarstvo unutrašnjih poslova kao i svake godine, zajedno sa kolegama iz Evrope u prethodnih sedam dana sprovelo pojačanu kontrolu saobraćaja, koja je bila usmerena na otkrivanje prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika.

"Nažalost, pokazalo se da je nivo saobraćajne kulture u našoj zemlji i dalje nedovoljno visok. Tokom kontrole otkriven je i sankcionisan 2.791 vozač koji je vozio pod dejstvom alkohola i 45 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci", precizirao je Stefanović, sumirajući rezultate akcije koja je sprovedena istovremeno u svim državama članicama Mreže saobraćajnih policija Evrope (TISPOL).

Kako je naveo, 544 vozača zadržana su na trežnjenju zbog vožnje sa više od 1,2 promila alkohola, dok je 127 vozača, kod kojih je utvrđeno više od dva promila alkohola, privedeno sudiji za prekršaje zbog nasilničke vožnje.

"Molim sve vozače da u vreme predstojećih praznika ne voze pod dejstvom alkohola, da voze primerenom brzinom i ne sedaju umorni za volan. Molim sve da pokažemo povećanu odgovornost, da posebno vodimo računa o našoj deci, i da svi damo doprinos da imamo što manje saobraćajnih nezgoda i sačuvamo što više života", apelovao je Stefanović.

Poželeo je svim učesnicima u saobraćaju da novogodišnje i božićne praznike provedu bezbedno i sigurno sa svojim porodicama i ujedno se zahvalio svima koji su u ovoj godini bili odgovorni u saobraćaju.

Izvor: RTS

Stefanovićsaobraćaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva