:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Februar 23, 2021   18:19

0

133

Stefanović: Srbija i UAE imaju izuzetne odnose

Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju izuzetne odnose koji se razvijaju zahvaljujući obostranoj podršci rukovodstava dveju zemalja, izjavio je potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović u intervjuu za novinsku agenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata "VAM".

 

Stefanović, koji boravi u Abu Dabiju, istakao je da je Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "IDEKS 2021", inače najveći međunarodni skup eksperata u oblasti vojne industrije, izuzetno dobro organizovan.

On je naglasio da organizacija tog svetskog događaja u uslovima pandemije korona virusa predstavlja izazov, ali da su UAE uspešno prevazišle sve poteškoće i ugostile delegacije iz celog sveta sprovodeći sve neophodne zaštitne mere za očuvanje zdravlja i bezbednosti izlagača i posetilaca.

Stefanović je istakao da je rukovodstvo UAE pružilo priliku zemljama da učestvuju u ovom vodećem svetskom sajmu, koji predstavlja ključnu platformu za istraživanje najnovijih tehnologija u odbrambenoj industriji.

"Zahvalni smo na pruženoj prilici da učestvujemo na sajmu naoružanja IDEKS 2021 i prezentujemo proizvode naše industrije. To je istovremeno idealna prilika za Srbiju da predstavi svoje najnovije proizvode, od lake vojne opreme, preko oklopnih vozila do svih tipova municije", rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Zahvalio je organizatorima sajma "IDEKS 2021" zbog entuzijazma s kojim su obezbedili učesnicima i izlagačima svu potrebnu podršku, udobnost i bezbednost, ističući da je i poštovanje zaštitnih mera na najvišem nivou.

"Imali smo sastanke sa visokim zvaničnicima UAE i spremni smo da učvrstimo sveopštu saradnju", naveo je Stefanović i potvrdio da su bilateralni odnosi između UAE i Srbije u konstantnom razvoju, zahvaljujući podršci rukovodstava dveju zemalja.

"Zahvalni smo UAE i njihovom rukovodstvu na podršci koji su pružili Srbiji i u otklanjanju posledica pandemije Kovid-19, kao i na donaciji medicinske opreme za borbu protiv ove bolesti", zaključio je Stefanović.

Izvor: T a n j u g

Nebojša StefanovićUAE
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva