:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2020   20:22

0

10

Stefanović: U MUP-u 42 osobe zaražene korona virusom

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da su prema najnovijim informacijama 42 pripadnika MUP-a zaražena virusom korona, dok je nešto više od 900 u samoizolaciji.


 

Gostujući na TV Pink, Stefanović je naveo da je bilo očekivano da će se određeni broj policajaca zaraziti, zbog svakodnevnog kontakta sa građanima, te da za sada imaju dovoljno poilicajaca koji pokrivaju dnevne zadatke.
Prema njegovim rečima, policija aktivno radi na kontroli samoizolacije i kretanja u vreme policijskog časa i podseća da je proteklog vikenda za vreme policijskog časa, od subote u 13 do ponedeljka do pet sati ujutro, uhvaćeno između 600 i 700 ljudi bez dozvole za kretanje.
Najviše kršenja je bilo, dodaje Stefanović, u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, dok je najmanje bilo u Prijepolju, Jagodini, Vranju i Somboru.
Stefanović ističe da je na ulicama u vreme policijskog časa angažovan veliki broj policajaca, patrola, presretača i kamera, koji pokrivaju sve teritorije.
Ministar navodi i da su pripadnici MUP-a angažovani i na redovnim aktivnostima kao što su borba protiv organizovanog kriminala, nakrodilera...
“Imamo smanjenje kriminaliteta u Srbiji, ali to ne znači da nismo budni i da manje radimo", zaključio je Stefanović.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva