:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2020   9:46

0

66

Stefanović: U samoizloaciji 80.000 ljudi, meru prekršilo 290

Oko 290 građana u Srbiji prekršilo je meru samoizolacije i protiv njih su pokrenuti postupci pred nadležnim sudovima, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je za TV Pink rekao da je trenutno oko 80.000 ljudi u samoizolaciji i da oni koji ne poštuju tu meru rizikuju svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih ljudi.

"Te ljude predajemo sudovima i treba da dobiju dve i tri godine zatvora, jer rizikuju zdravlje svih nas", rekao je Stefanović.

Dešava se, kako je naglasio, da građani koji se vrate iz inostranstva nastave normalno da se kreću jer im nije uručeno rešenje sanitarnog inspektora.

Stefanović pojašnjava da svi koji se vrate moraju da budu u samoizolaciji 28 dana i da ne mora svakom pojedinačno da se uruiči rešenje sanitarnog inspektora.

Naveo je da u narednih nekoliko dana svi treba da pokažemo disciplinu kao narod, da su ključne dve predstojeće nedelje.

"Ovo su nam sada ključni dani, prelomne tačke kada pogledate epidemije u drugim zremljama. U narednih nekoliko dana treba da pokažemo da smo razumni i da sa lepim danima ne pohrlimo u parkove", rekao je ministar.

Podseća da je važno da broj zaraženih ne skoči naglo, da se ne napune bolnice i ne preoptereti zdravstveni sistem.

"Lekari su nam umorni, rade po 12 sati, pada im imunitet. Nije fer da mi sada napunimo bolnice zato što smo neodgovorni", rekao je Stefanović.

Navodi da je važno da oni stariji od 65 godfina ne izlaze iz svojih kuća, da ukoliko moraju da registruju automobile to mogu umesto njih da urade njihovi potomci - deca ili unuci.

Dovoljno je da im daju ovlašćenja sa kojima će oni otići da urade tehnički pregled automobila.

Pozvao je pojedine opozicione lidere da se ne bave, kako kaže, političarenjem u momentu kada se Srbija bori sa novim korona virusom, već da se pokaže jedinstvo u ovim momentima - da doniraju za respiratore ili iskoriste svoje kontakte u svetu za nabavku tih važnih aparata.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva