:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2021   19:41

0

70

Stefanović zadovoljan postignutim u Španiji

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izrazio je zadovoljstvo posetom Španiji koja je, kako je ocenio, pokazala da Srbija ima šta da ponudi, a srpski stručnjaci znanje koje se i u Madridu pokazuje veoma korisnim.

 

Stefanović je rekao da je razgovarao sa koleginicom Margaritom Robles i generalnim direktorom za naoružanje Gomezom o zajedničkoj saradnji i mogućnostima napretka razvoja odnosa naše dve vojske.

"Izuzetno mi je bilo važno da vojno-tehnička saradnja i ona u odbrambenoj industriji bude intenzivna i kroz razgovore o konkretnim projektima, koje ćemo nastaviti u Beogradu, imao sam priliku da čujem pozitinve stavove ministarke i kolega iz vojno-tehničke saradnje i vojno-tehničkog instituta i drago mi je da vidim da naši stručnjaci imaju šta da ponude, da imamo znanje koje se pokazuje veoma korisnim u ovakvom trenutku", rekao je Stefanović.

Ministar odbrane posetio je danas postrojenja kompanije 2Erbas" u Sevilji.

On je sa delagacijom Ministarstva odbrane obišao proizvodne pogone "Erbasa", sa kojim Kraljevina Španija radi na razvojnim projektima, kao i Centar za obuku sa simulatorima letenja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva