:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 16, 2019   11:22

0

228

Stefanović zahvalio Belorusiji na podršci suverenitetu Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sastao se u Čileu sa beloruskim kolegom Jurijem Karajevim, sa kojim je razgovarao o povlačenju aplikacije takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

Stefanović se zahvalio Belorusiji na principijelnoj podršci suverenitetu Srbije i rekao da povlačenje aplikacije predstavlja pobedu međunarodnog prava i poštovanje ugleda Interpola, kao najstarije međunarodne policijske organizacije.

Ministar, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu, istakao je da jučerašnja pobeda predstavlja uspeh Srbije, ali i svih država koje poštuju međunarodno pravo i Povelju Ujedinjenih nacija, saopštio je MUP.

Stefanović i Karajev razgovarali su i o nastavku saradnje Srbije i Belorusije u oblasti unutrašnjih poslova, sa posebnim fokusom na buduću saradnju specijalnih jedinica.

Takođe, tema sastanka dvojice ministara bila je i saradnja policija u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, a Stefanović je pozvao Karajeva da poseti Srbiju.

Izvor: Танјуг

StefanovićInterpolBelorusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva