:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2023   7:07

0

247

Stigla jednoglasna poruka iz Crne Gore: Ukinite priznanje tzv. Kosova

Srpski nacionalni savet Crne Gore i Veće narodnih skupština Crne Gore usvojili su u nedelju u Podgorici "Vidovdansku deklaraciju". Njom od Vlade Crne Gore traže poništenje odluke o priznanju "lažne države Kosovo".

Vučić najavio zvaničnu posetu Milatovića Beogradu: "Mislim da će se politika Crne Gore menjati"
Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Momčilo Vuksanović rekao je da posle više godina, "Veće narodnih skupština Crne Gore obnavlja inicijativu Srpskog nacionalnog saveta za poništenje odluke Vlade Crne Gore iz 2008. o priznanju takozvane nezavisne države Kosovo".

Vuksanović je podsetio i da su Vidovdanski proglas Narodnih skupština Crne Gore iz 2018. tada podržali Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, mitropolit crnogorsako-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, episkop buenosajreski Kirilo i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

"Potlačeni narod strpljivo je očekivao dan koji će pokazati većinsku volju stanovništva Crne Gore, ali to nije dočekao ni nakon parlamentarnih izbora koji su označili kraj višedecenijske vladavine odnarođenog režima", rekao je Vuksanović.

Po rečima predsednika Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore posle "preimenovanja srpskog jezika i potpunog izopštavanja ćiriličnog pisma iz službene upotrebe, najbolnija odluka za većinu građana u Crnoj Gori, bila je iznuđeno priznavanje lažne države Kosovo". Vuksanović je dodao i da, "s obzirom da je i na poslednjim parlamentarnim izborima poražena podanička politika bivšeg režima, Vijeće narodnih skupština sada osnažuje inicijativu".

"Od političkih predstavnika pravoslavnog srpskog naroda Vijeće narodnih skupština i Srpski nacionalni savjet traže otvaranje javne i parlamentarne rasprave, a nakon toga i demokratsku referendumsku proveru za sva pitanja i odluke koje među građanima Crne Gore već godinama unose razdor, podele i netrpeljivost", rekao je Vuksanović.

Po rečima Vuksanovića, sednicom održanoj u Podgorici u nedelju obnavlja se rad Vijeća narodnih skupština Crne Gore, koje će nastaviti borbu "za prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori".

Izvor: B92, RTRS/Srna; Foto: Srna

KiMCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva