:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Maj 02, 2020   16:53

0

192

Stigla prva isporuka materijala za obnovu kuće Đorića u Gračanici

Kao što je i obećano opština Gračanica danas je porodici Marka Đorića, čija je kuća ove nedelje teško oštećena u požaru, dostavila prvu količinu materijala za obnovu, navodi se u saopštenju Informativne službe Opštine Gračanica.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je pre dva dana posetio porodicu Đorić obećao je da će što hitnije dostaviti meterijal za obnovu njihove kuće koja je u požaru stradala. To je nakon samo 48 sati i učinjeno.

Prvi kamioni danas su stigli u dvorište ove četvoročlane porodice. Dostavljen je crep za rekonstukciju krova kuće koji je gotovo u potpunosti izgoreo kao i deo građevinskog materijala.

Opština Gračanica nastaviće u skladu sa svojim mogućnostima da odvoji dodatna sredstva za dopremanje dodatnog materijala kako bi se kuća Đorića rekontruisala.

Takođe predsednik opštine Gračanica Srđan Popović još jednom je apelovao na organizacije i pojedince da pomognu ovoj porodici kako bi se nakon ove nesreće vratila normalnom životu.

Požar u kući Marka Đorića u ulici “Devet Jugovića” u  Gračanici izbio je pre tri večeri oko 22 sata. Četvoročlana porodica Đorić u momentu izbijanja požara nije bila kod kuće, a o požaru su ih obavestile komšije. Nešto pre ponoći vatrogasne ekipe su uz pomoć komšija uspele da ugase požar. Izgorela je krovna konstrukcija, kotlarnica a zahvaćen je i deo unutrašnjosti kuće. U požaru su izgorele i mašine kao i pumpe za vodu koje su služile za navodnjavanje malinjaka koje domaćinstvo poseduje.

Izvor: TV Most, Saopštenje

GračanicapomoćSrđan Popović

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva