:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Septembar 17, 2020   20:16

0

154

Stipendije i sportska oprema deci sa KiM od Republike Srpske

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas u Koretištu, nadomak Gnjilana, stipendije za petoro učenika osnovnih škola, za dvoje severno i troje južno od Ibra.
 

Pored stipendija, Arlov je doneo i sportsku opremu za mlade fudbalere FK "Glama" u vidu lopti i dresova.
 
„Očekujem da će to biti velika satisfakcija za mlade iz ovog kluba da bi igrali bolje, da pobeđuju, a i da odigraju jednu utakmicu za Republiku Srpsku“, rekao je Arlov.
 
Reč je o još jednoj humanitarnoj aktivnosti prijatelja iz Republike Srpske koji tradicionalno, po deveti put, pomažu neafirmisane i siromašnije sportske klubove.
 
Želja članova Odbora za pomoć Srbima na KiM je bila da nastave da spajaju decu Republike Srpske i Kosova i Metohije, ali je taj plan ove godine osujećen zbog pandemije koronavirusa. 
 
„Za ovu godinu smo planirali najmasovniju akciju, da dovedemo decu u 23 autobusa iz 22 grada Republike Srpske, ali nas je korona sprečila u tome.
 
Ubeđen sam da će naredni put, akcija ipak biti realizovana u potpunosti“, kazao je Arlov i predstavio aktuelni projekat izgradnje Dnevnog centra „Podrži me“ od 714 kvadratnih metara za 150 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na severu Kosova.
 
Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković rekao je da lokalni sport u Kosovskom Pomoravlju nema dovoljno finansijskih sredstava za redovne aktivnosti, te da je svaki vid pomoći veoma bitan.
 
Oduševljenje, ali i veliku zahvalnost nije krio ni predsednik Fudbalskog kluba "Glama" Ranko Đorđević koji je Miloradu Arlovu poklonio dres tog kluba. 

Izvor: RTV Puls

Milorad ArlovOdbor za pomoć KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva