:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 10, 2021   9:12

0

26

Stjuart: Novi sporazum Velike Britanije i Srbije će održati kontinuitet

Britanski ministar za izvoz Grem Stjuart rekao je za RTS da se nada da će trgovinski sporazum između Srbije i Velike Britanije biti potpisan narednih dana.

Grem Stjuart je rekao da je trgovina Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva udvostručena u poslednjih 10 godina i smatra da može da se uradi mnogo više.

"Vlada Srbije koju vodi premijerka, uz vođstvo predsednika, ima prave ambicije da transformiše infrastrukturu zemlje, unapređenjem puteva, Moravskog koridora. Postoji interes UK za Beogradski metro, životnu sredinu ili obnovljive izvore", istakao je britanski ministar za izvoz.

Bregzit, kako kaže, jeste uzrokovao neke izazove za poslovanje, ali je ono i dalje snažno.

"Ono što srpske i britanske kompanije treba da znaju jeste da će ovaj novi sporazum održati kontinuitet, ali u okviru njega postoje ambicije obe strane da se ide dalje i ojača ono što radimo. Kada je reč o ulaganjima u Srbiju, ja sam ministar nadležan za našu kreditnu agenciju UK eksport fajnens, i mi smo udvostručili naš finansijski apetit kako bismo podržali projekte u Srbiji s dve milijarde na četiri milijarde funti", istakao je britanski ministar.

Navodi da postoji dogovor i da će uskoro biti potpisan novi trgovinski ugovor između Srbije i Britanije.

"Nadam se da ću biti deo te ceremonije. Sporazum će omogućiti lakši prenos industrijske robe, u oba smera. Naravno, UK je najistaknutiji izvoznik usluga u Evropi, a drugi najveći izvoznik usluga u svetu, nakon SAD, a mi smo i treći najveći partner Srbije u pogledu usluga. Ali mi želimo to da povećamo i ojačamo", istakao je britanski ministar.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?