:

:

TV Most

clock

Maj 05, 2021   11:49

0

58

Stojanović: Deca gosti FS S, čim se dozvoli publika

Igrali smo prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pred praznim tribinama i bilo nam je mnogo teško. Iskreno, jedva čekam da se situacija sa koronom normalizuje i da se publika vrati na fudbalske stadione, rekao je direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

Kapiten šampionske generacije Crvene zvezde iz Barija 1991. godine u nastavku akcije ''Navijaj za Srbiju'' posetio je Osnovnu školu ''Lazar Savatić'' u Beogradu i družio se sa učenicima osmog razreda.

"U septembru nas očekuje utakmica protiv Luksemburga u Beogradu i zaista bih bio presrećan da vas vidim u prvim redovima sa zastavama i šalovima Srbije", istakao je Stojanović učenicima i obećao da će reprezentacija na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem nastaviti da vraća veru nacije u srpski fudbal.

Kako se navodi na sajtu FS S, poseta direktora A tima Srbije bila je sastavni deo radionice u okviru edukativnog međunarodnog projekta “Razvoj nove generacije sportskih navijača” koju organizuje Udruženje navijača “Džentlmeni” uz pomoć stručnih konsultanata i podršku Fudbalskog saveza Srbije.

Tema radionica je edukacija dece za ispravno ponašanje na stadionima i sportskim događajima, podizanje svesti o uzrocima lošeg ponašanja u navijačkom svetu i razmena iskustava o dobrim navijačkim praksama, kao i promocija navijanja za reprezentaciju svoje zemlje.

U veoma prijatnom ambijentu, učenici su učestvovali u kvizu na temu poznavanja sporta i fudbalske reprezentacije Srbije, a učeniku koji je ostvario najbolji rezultat Stevan Dika Stojanović je uručio dres našeg nacionalnog tima.

Svaki učesnik radionice dobio je za uspomenu majicu sa logom aktuelnog projekta koji je podržan od strane Ministarstva prosvete i gradskih sekretarijata za sport i omladinu.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva