:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2023   14:56

0

86

Stojković: Ovakva šansa ne sme da se propusti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas na konferenciji za medije da reprezentacija ne sme da propusti ovu šansu da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" sutra od 20:45 časova dočekuju Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić" u prvom kolu grupe G.

"Sve teče po planu i programu, klasična standardizacija. Naravno da smo pored treninga koji treba da nam posluže da budemo bolji, vreme smo iskoristili da razgovaramo o svemu. Potpuno sam zadovoljan. Atmosfera je odlična, momci su posvećeni izazovima koji slede i verujem da će sutra pokazati sve što možemo", izjavio je Stojković.

Dodao je da je trenutno jedini cilj reprezentacije da se nađe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Uvek morate da imate neki cilj koji je realan. Mi stavljamo ispred sebe cilj da želimo da igramo u Nemačkoj. Znamo da moramo ići korak po korak. Kvalifikacije smo za Svetsko prvenstvo uspeli da završimo na način koji zaslužuje pohvale. Ligu nacija smo završili na prvom mestu, što znači da srpski fudbal ima kvalitet. Na Svetskom prvenstvu smo imali jedno klizanje i pucali smo, ali smo promašili metu. Pred nama je novi izazov koji se zove Evropsko prvenstvo. Moramo ići korak po korak. Ovakva šansa ne sme da se propusti. Nema nikakve razlike u kvalifikacijama. Sa jedne strane je bila Doha, a sada je Nemačka", istakao je Stojković i potom se osvrnuo na prvog protivnika Srbije u kvalifikacijama.

On je rekao da se prema svim protivnicima gaji poštovanje.

"O rezultatima litvanskog nacionalnog tima, to za vas nije zadovoljavajuće. Kao i uvek, koncentrišemo se na našu igru. Biće izazov za nas, ali i za vas. Ovo je samo početak. Svih pet ekipa u grupi ima istu šansu, da bude deo Evrope. Znam da ste promenili trenera i da neki igrači igraju u Srbiji. Imamo sve informacije o Litvaniji, kao i oni o nama. Tako da nema iznenađenja", konstatovao je selektor Srbije.

Kapiten reprezentacije Dušan Tadić dodao je da cela ekipa teži da bude bolja iz meča u meč.

"Tvrda ekipa, pokušaće da zatvore prilaz golu. Mi ćemo probati da igramo naš fudbal, napadački. Mislim da smo prebrodili Svetsko prvenstvo, da smo to ostavili iza sebe. Uvek težimo da budemo bolji. Imamo novi ciklus. Očekujem da će pokušati da odbrane svoj gol i pokušati preko kontra napad. Pokušaćemo da pokažemo da smo bolji bez obzira na to ko je sa druge strane. Fokusiramo se na sebe i to je to", zaključio je Tadić.

Izvor: T a n j u g

Dragan Stojković PiksiDušan Tadićfudbalska reprezentacija Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva