:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Decembar 15, 2020   18:58

0

298

Stoltenberg: Jačaćemo saradnju sa Srbijom, uz poštovanje neutralnosti

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, kaže da Alijansa u potpunosti poštuje odluku Srbije o vojnoj neutralnosti i naglašava da će se nastaviti rad na jačanju bliskog partnerstva koje Srbija i NATO imaju.

 

Na pitanje T a n j u g a, na pres konferenciji, da li vojna neutralnost Srbije može biti bilo kakva pretnja za mir u regionu, gde je okružena NATO članicama, kako to neki vide, Stoltenberg izričito naglašava bliske partnerske odnose Srbije i Alijanse.

”Mi pozdravljamo činjenicu da je Srbija blizak partner NATO i to što blisko sarađujemo na različitim pitanjima. Tu saradnju ćemo nastaviti i jačati uz puno poštovanje suverenosti Srbije i činjenice da ne želi da bude deo niti jednog vojnog saveza”, zaključio je Stoltenberg.

Jens Stoltenbeg je nakon razgovora sa premijerom Crne Gore, Zdravkom Krivokapićem, u Briselu, naveo da NATO razgovara sa svakom zemljom Zapadnog Balkana koja želi da postane članica Alijanse, ali i da istovremeno poštuje odluke onih zemlja, kao što je Srbija, koje žele da ostanu vojno neutralne.

”Mi poštujemo neutralnost Srbije. To je njihova odluka i nema načina da će NATO pokušati da promeni tu suverenu odluku Srbije”, kaže Stoltenberg.

Izvor: T a n j u g

Jens StoltenbergNATOSrbijavojna neutralnost
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva