:

:

TV Most

Foto: NATO

clock

Januar 12, 2022   15:13

0

72

Stoltenberg: Neće biti lako premostiti razlike oko Ukrajine

Neće biti lako premostiti razlike između Rusije i NATO oko Ukrajine, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltanberg nakon završetka sastanka NATO-Rusija u Briselu, prvog posle dve godine.

"Postoje značajne razlike između NATO saveznika i Rusije. Neće biti lako premostiti naše razlike, ali je pozitivan znak da su svi NATO saveznici i Rusija seli za isti sto i angažovali se oko suštinskih tema" rekao je Stoltenberg obraćajući se novinarima nakon pregovora u sedištu Alijanse, a prenosi Rojters.

Sastanak Saveta NATO-Rusija završen je u Briselu posle četiri sata, javio je prethodno TAS S.

Na prvom sastanku Saveta u poslednje dve godine na čelu ruske delegacije nalazili su se zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO, i zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Alijansu na pregovorima predstavljali su stalni predstavnici 30 država članica NATO, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i zamenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman.

Sastanak je održan dva dana nakon razgovora o bezbednosnim garancijama između Rusije i SAD u Ženevi, koje su vodili zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Za sutra je zakazan sastanak Saveta Rusija-OEBS u Beču.

Izvor: T a n j u g

StoltenbergNATORusijaUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva