:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2021   18:42

0

22

Stoltenberg: Odnosi s Rusijom najgori od hladnog rata

Odnosi NATO i Rusije na niskom su nivou, situacija je najteža od kraja hladnog rata, ali treba ostaviti prostor za razgovore, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO je uoči sastanka ministara odbrane država članica Alijanse u Briselu naglasio da je, uprkos teškoćama, važno zadržati komunikacione kanale sa Rusijom.

"Čvrsto verujemo da je, kada su stvari teške, kada smo suočeni s izazovima u našim odnosima kao što smo sada, čak još važnije razgovarati i NATO će nastaviti da se zauzima za konstruktivan ili smislen dijalog s Rusijom", rekao je Stoltenberg.

Rusija je u ponedeljak saopštila da obustavlja aktivnosti svoje diplomatske misije u NATO nakon proterivanja osam ruskih zvaničnika koje je Alijansa okarakterisala kao "neprijavljene ruske obaveštajce" i najavila da će zatvoriti misiju zapadnog vojnog saveza u Moskvi.

Ministri odbrane država članica NATO okupili su se na dvodnevnom sastanku u Briselu, što je prvi sastank uživo od februara 2020. godine zbog pandemije koronavirusa.

Ministri će razgovarati o budućim naporima u borbi protiv terorizma nakon povlačenja iz Avganistana i osnaživanja savezničkog odvraćanja i odbrane.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva