:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Januar 20, 2020   14:38

0

216

Stoltenberg pozdravio nameru obnove letova između Beograda i Prištine

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozdravio je danas potpisivanje pisma o namerama o ponovnom uspostavljanju avio-linije Beograd-Priština.

On je ocenio da je to veoma važan korak, koji će "omogućiti lakši i brži protok ljudi i roba na području zapadnog Balkana".

U saopštenju na zvaničnom sajtu NATO se navodi da, u skladu sa Rezolucijom 1244, komandant misije KFOR i dalje nadzire vazdušni prostor iznad Kosova i Metohije.

Delegacija Ministarstva privrede potpisala je danas, u Berlinu, Pismo o namerama sa kompanijom "Lufthanza" o obnovi avio-linije Beograd-Priština.

Time je, nakon dve decenije, učinjen prvi simbolički korak ka ponovnom uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između glavnog grada Srbije i najvećeg grada južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Da bi let između Beograda i Prištine zaista zaživeo, neophodno je da Vlada Privremenih institucija samouprave u Prištini bez odlaganja ukine anticivilizacijske takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, da počne da sprovodi brojne preuzete obaveze i da se vrati za sto u dijalogu pod pokroviteljstvom EU.

Izvor: Танјуг

KiMStoltenbergaviolinija Beograd-Priština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva