:

:

TV Most

Foto: NATO

clock

Februar 02, 2022   19:10

0

111

Stoltenberg: Raspoređivanje trupa signal posvećenosti SAD

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozdravio je danas odluku SAD da rasporede dodatne snage u Nemačkoj, Poljskoj i Rumuniji u trenutku pojačanih tenzija sa Moskvom zbog gomilanja ruske vojske na granicama Ukrajine.

„Ovo je snažan signal posvećenosti SAD i dolazi uz druge nedavne američke doprinose našoj zajedničkoj bezbednosti, uključujući 8.500 vojnika u borbenoj gotovosti kao doprinos Snagama za reagovanje NATO, kao i udarnu grupu sa američkog nosača aviona USS Hari S. Truman koja je pod komandom NATO na Mediteranu“, naveo je Stoltenberg, a prenosi Rojters.

On je dodao da je raspoređivanje NATO snaga defanzivno i proporcionalno i da šalje jasnu poruku da će Alijansa učiniti sve što je potrebno da zaštiti i odbrani sve saveznike.

Predsednik SAD Džozef Bajden odobrio je danas raspoređivanje 2.000 američkih vojnika u Poljskoj i Nemačkoj, dok će 1.000 vojnika biti prebačeno iz Nemačke u Rumuniju, a Rojters je preneo da je Bajden naredio i da se 3.000 vojnika rasporedi kako bi se pomoglo evropskim saveznicima, objavio je ranije Vol Strit Džurnal.

Izvor: T a n j u g

NATOJens StoltenbergRusijaUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva