:

:

TV Most

Foto: NATO

clock

Decembar 16, 2020   8:23

0

75

Stoltenberg uveren da će Crna Gora ostati lojalna NATO-u

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je u utorak posle prvog susreta sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem u Briselu da je uveren da će Crna Gora ostati lojalna i posvećena saveznica NATO, što je, kako je dodao, bila jasna poruka premijera.

Dvojica lidera su razgovarali i o solidarnosti Alijanse u borbi protiv pandemije korona virusa i trenutnim bezbednosnim izazovima, prenele su sinoć podgoričke "Vijesti".

"Pandemija COVID-19 nastavlja da predstavlja izazov za sve nas. Ali Crna Gora ne stoji sama. NATO centar je koordinirao pomoć Crnoj Gori, a saveznice su isporučile osnovne zdravstvene zalihe. Prošlog meseca Crna Gora je dobila pomoć iz novih medicinskih zaliha NATO i to je uključivalo 20 respiratora. Dodatne zalihe vredne 500.000 evra su na putu ka Crnoj Gori. To je NATO solidarnost na đelu," kazao je Stoltenberg.

Krivokapić je zahvalio NATO na solidarnosti u borbi protiv pandemije.

"Solidarnost je nešto što oslikava vezu između ljudskih bića, ali takođe i oslikava parnerstvo, jer ako nema solidarnosti u kriznim situacijama onda čovek izgubi taj osnovni imenitelj, a to je da kaže da je čovek. Zato cenim napore NATO saveza", kazao je on u Briselu.

Stoltenberg je na zajdeničkoj konferenciji za novinare sa Krivokapićem kazao da očekuje crnogorskog premijera na sastanku lidera 30 zemalja članica NATO sledeće godine.

Na pitanje novinara da li je dobio uverenje od premijera da će Crna Gora nastaviti da ispunjava obaveze iz članstva, posebno imajući u vidu da se u premijerovom timu, nalaze ljudi koji se protive članstvu, što je demonstrirano paljenjem NATO zastave, Stoltenberg je rekao da je dobio takva uveravanja od Krivokapića, dodaju "Vijesti".

Izvor: Танјуг

StoltenbergNATOCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva