:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Oktobar 12, 2019   21:50

0

314

Stotinak takmičara na prvom Esports turniru u Severnoj Mitrovici

Blizu stotinak takmičara uzelo je učešće na Prvom Esports turniru, takmičenju u video igrama koje je počelo danas u Mitrovačkom dvoru u Severnoj Mitrovici.

“Glavni cilj projekta Esports turnira je da obavesti javnosti o potencijalu i veličini industrije video igara. Svi smo svesni potencijala gaming industrije, ali i opasnosti koje se kriju za cele generacije, kao što je preterano igranje video igara. Zato je termin održavanja turnira pažljivo odabran tj kada većina studenata još nije počela sve svoje akademske obaveze”, kaže za Kosovo Onlajn Lazar Stanić iz Ares Gaminga.

Zahvalnost za prepoznavanja značaja ovakvog događaja i pomoći oko organizacije izrazio je njegov kolega iz Ares Gaminga Uglješa Živulov.

 “Veoma smo ponosni što smo zahvaljujući pomoći predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, gradskih čelnika i sponzora projekta učinili naš grad inovanativnim pionirom Esports turnira, jer smo prvi domaćini ovakvog takmičenja na teritoriji Kosova i Metohije. Takodje, zahvaljujem se učesnicima kojima je pre svega ljubav prema igrama bila dodatna motivacija da turnir bude uspešan”, poručio je Živulov.

Organizatori kažu da će se večeras od 21 sat održati završnica u kategoriji CSGO dok je finale Dota2 zakazano za sutra u 15 časova, a najbolje ekipe će izboriti mesto među TOP4 tima na LAN završnici.

Izvor: Kosovo online

KiMSeverna MitrovicaEsportsvideo igrice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva