:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Maj 01, 2019   19:12

0

287

Stotine Madurovih pristalica okuplja se na ulicama Venecuele

Pristalice predsednika Venecuele Nikolasa Madura i opozicija počeli su da se okupljaju na ulicama Karakasa i drugih gradova zemlje, prenose lokalne televizije.

U sredu, kada se širom sveta proslavlja Dan rada, planirana su okupljanja predstavnika obe strane. Ljudi dolaze sa transparentima i zastavama, neki roditelji doveli su na skupove malu decu.

Na mitingu podrške Maduru okupilo se više stotina ljudi, među njima su i oni koji nose uniforme nacionalne milicije, prenosi televizija VTV. Okupljeni uzvikuju slogane u znak podrške predsedniku, a mnogi plešu.

Maduro je građanima Venecuele čestitao Dan rada. „Radnička klasa ima predsednika koji će uvek štititi njihova prava pred imperijalizmom i njegovim slugama“, napisao je predsednik na svom nalogu na Tviteru. 
​U utorak 30. aprila su se venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido, koji se proglasio za predsednika zemlje, i njegove pristalice okupile u Karakasu na auto-putu ispred vojne baze Karlota. Ranije je Gvaido pozvao narod Venecuele i vojsku da izađu na ulice kako bi okončali Operaciju Sloboda za svrgavanje legitimnog predsednika države Nikolasa Madura.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države. 

Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja su priznale Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije. Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“. Lidera Venecuele Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika podržavaju Rusija, Kina i niz drugih zemalja. 

Izvor: Sputnik

VenecuelaMaduroprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva