:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2023   15:46

0

161

Štrpce: Održan humanitarni bazar za pomoć Nenadu Janićeviću

U Štrpcu je danas organizovan humanitarni bazar na kome su prikupljana novčana sredstva za Nenada Janićevića iz Gotovuše u opštini Štrpce kome je neophodna transplantacija bubrega.

Humanitarni bazar je organizovan u centru Štrpca, a na dvadesetak  štandova bili su izloženi domaći proizvodi poput peciva, kolača, sokova, domaće rakije, šarskog sira. Bilo je i štandova sa knjigama, garderobom, kozmetičkim proizvodima. Posetioci su takođe mogli da kupe i vaučere za različite kozmetičke tretmane, usluge perionica, restorana.

Ipak, jedan štand je imao poseban značaj jer je na njemu Nenadova ćerka Natalija prodavala krofnice uz poruku “ I ja bi ko Nina da ponudim svima za zdravlje mog tate od njegove Nate”.

Jedna od organizatora bazara Zvezdana Stevanović je istakla da se veliki broj meštana odazvao akciji i da su rado ponudili svoje proizvode

„Ideja se rodila još kada smo prvi put oganizovali bazar, i pošto smo bili uigrani tim, jedna od žena je predložila da ponovo pokrenemo ovu akciju, tako da smo se svi složili. Odziv je bio neverovatan, meštani su rado učestvovali u ovoj akciji i ima dosta proizvoda koje su oni doneli, a bilo je mnogo građana koji su učestvovali i doneli novčani prilog bez da išta uzmu, zaista danas je humanost pobedila“, kazala je Zvezdana.

Učešće na bazaru uzeli su i zaposleni u predškolskoj ustanovi „Šarsko lane“ u Štrpcu na čijem su se štandu mogle kupiti razne slane i slatke đakonije

 „Žene našeg kolektiva su spremile svaka po nešto, i htele da budu humane i u ovoj humanitarnoj akciji učestvuju, i tako doprinesemo ovoj akciji“, rekla je stručni saradnik u vrtiću Marijana Uzunović i dodala da je odaziv bio odličan, i da su prodale većinu proizvoda.

Bazar su posetili i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom opštine Daliborom Jevtićem koji se zahvalio svima koji su uzeli učešće, i istakao da kroz ovakve akcije  najbolje pokazujemo kakvi smo ljudi.

“Mi na različite načine podržavamo između ostalog i ovu akciju za našeg sugrađanina. Mi smo unutar kolektiva takođe sakupili novac, institucija će odrediti sredstva u skladu sa mogućnostima da pomogne Nenadu. Takođe, na ovaj način, podrška sutrašnjem događaju uz veliku zahvalnost Milanu Vasiću koji je inicirao sve to. Na različite načine se trudimo da pomognemo našem sugrađaninu, ali ne samo njemu. Mi smo u nekoliko navrata unazad pomagali onoliko koliko smo mogli, a ja koristim priliku da pozovem sve ljude dobre volje da  se pridruže ovoj akciji, da što pre sakupimo novac potreban za Nenadovo lečenje, jer čini mi se da u ovakvim trenucima mi suštinski pokazujemo kakvi smo kao ljudi, jer treba pomoći onima kojima je pomoć potrebna, nije bitno kolika je pomoć, u smislu novca koji ćete dati, bitno je da onoliko koliko možete pružite, i pomognete onima kojima treba da se pomogne“, istakao je Jevtić.

Bazar je posetio i glumac Milan Vasić na čiju će inicijativu sutra u domu kulture „Sveti Sava“ biti organizovan humanitarni koncert, a sredstva su takođe namenjena za Nenadovo lečenje.

Nenad Janićević je već osam godina na hemodijalizi i za transplantaciju bubrega u Belorusiji potrebno mu je da prikupi 95.000 evra.

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMŠtrpcehumanitarni bazarNenad Janićijević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva