:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2020   19:24

0

41

Studenti master programa za ljudska prava u poseti KFOR-u

Grupa međunarodnih studenata Evropskog master programa za ljudska prava u Veneciji i Master programa iz oblasti ljudskih prava Univerziteta u Beču, posetila je danas KFOR kako bi se, kako navodi KFOR u saopštenju, upoznala sa stanjem ljudskih prava na KiM.

KFOR navodi da su zajedničku studijsku posetu organizovala dva prestižna instituta u okviru godišnjeg studijskog putovanja "kako bi svojim studentima pružili priliku da iz prve ruke steknu uvid u stanje ljudskih prava na Kosovu kroz niz susreta sa lokalnim i međunarodnim akterima koji deluju u regionu".

Po dolasku u bazu "Vilađo Italija" (Villaggio Italia) u Peći, načelnik štaba Regionalne komande Zapad izložio je studentima pregled zadataka i odgovornosti KFOR-a, sa fokusom na, kako se ocenjuje, "izuzetna postignuća u sektoru civilno-vojne saradnje tokom više od 20 godina prisustva NATO-a na Kosovu".

Nakon toga, načelnik Pravne službe KFOR-a je studente upoznao sa pravnim okvirom NATO misije, sa posebnim osvrtom na rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, dodaje se u saopštenju.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva